Radio Nord


22 maj 2015


Instagram radio_nord
Om Radio Nord

Radio Nord, 98,3, är Din lokala radiostation norr om Stockholm. Den hörs framför allt i Täby, Danderyd, Vallentuna och Åkersberga, men kan – under goda förhållanden – avlyssnas också längre bort.

Radio Nord vänder sig till dig som bor norr om Stockholm och är mellan 15 och 99 år gammal. Vi sänder varje dag och bevakar allt som  kan vara av intresse för alla norrortsbor.


Lyssna direkt


Lyssna direkt:

Radio Nord sänder på 98.3 Mhz och dygnet runt här på webben.

Dyr kulturskola i Täby


Senaste inslag 2015-05-22

Dyr kulturskola i Täby
Täby Kulturskola har Sveriges högsta avgift. Detta påverkar vilka som söker och vilka som har råd att gå i skolan. Vår reporter Johanna Jacobsson Falcon har undersökt om detta är ett problem och i så fall om det finns planer på att åtgärda det.

Snobbar som Poddar


2015-05-06

Snobbar som Poddar del 72
I veckans avsnitt pratar Jakob och Sixten om den heliga högtiden Valborg och allt denna innebär, de många problem två unga studenter utan pengar har... Samt den svenska standupens många brister och problem.


Radio Nords historia

I över tjugo år har Täby och Danderyd haft en egen radio på frekvensen 98,3 MHz. 1979 var ett märkesår i Svensk radiohistoria. 

Radiolyssning

Det var först detta år som Sveriges regering, för första gången, lät andra än Sveriges Radio nå ut till folket. I Täby och Danderyd var vi inte sena med att använda detta största folkmedie.

Inte förrän fjorton år senare, 1993, ansågs vi lyssnare mogna för reklam i radio. Nu var det inte längre bara tidningarnas förbehåll att nå ut till allmänheten med konsumentinformation.

Efter flera önskemål, från bl.a. Täby och Danderyd företag, bestämde vi oss 1999 att låta företagen annonsera till sina kunder genom deras egen radio.

Radioaparat

Vår radio i Täby och Danderyd har under åren haft olika namn. Namn som tidigare figurerat på frekvensen 98,3 MHz har varit Soda och TDR 98,3. Det slutgiltiga namnet är och kommer i framtiden att vara Radio Nord

Det är nu inte bara att det är namnet som är nytt. Även den lyssnarskara som vi i framtiden kommer att vända oss till är delvis ny. 

Vi är en redaktion som nu satsar framåt och har som mål att göra radio för dig som bor norr om Stockholm.

Välkomna till din radiostation, Radio Nord!

Radionord är en av de sändande föreningarna i SNN.

  
 

© Copyright Täby Enskilda Gymnasium, 2007-2015.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict