Radio Nord


18 april 2014
Om Radio Nord

Radio Nord, 98,3, är Din lokala radiostation norr om Stockholm. Den hörs framför allt i Täby, Danderyd, Vallentuna och Åkersberga, men kan – under goda förhållanden – avlyssnas också längre bort.

Radio Nord vänder sig till dig som bor norr om Stockholm och är mellan 15 och 99 år gammal. Vi sänder varje dag och bevakar allt som  kan vara av intresse för alla norrortsbor.


Lyssna direkt


Lyssna direkt:

Radio Nord sänder på 98.3 Mhz och dygnet runt här på webben.

Ligger spel bakom våld?


Senaste inslag 2014-04-09

Ligger spel bakom våld?
Alexander Zingmarks gymnasiearbete om hur samhället beskyller spel för att ligga bakom våldsdåd, som till exempel den tragiska händelsen med den avlidne fotbollssupportern härom veckan.

PopulärkulturNytt


PopulärkulturNytt 2014-04-02

Du hör senaste nyheterna från populärkulturvärlden: En ny spelkonsol, intressanta boksläpp, omtalade TV-serier, filmpremiärer, serietidningar, musikvideor, konstinstallationer, teaterhändelser ...etc. Sänds på onsdagar kl.13.00.


Playbox


2014-03-14

Playbox del 7
Fredagar i Lunchsnack strax efter 13.00 hör du veckans speltips i PLAYBOX. Vi recenserar och betygsätter både gamla och nya spel. Programmet produceras av Astrid Larsson och Felicia Hellsten. Del 7 handlar om World of Warcraft.

Snobbar som Poddar


2014-04-09

Snobbar som Poddar del 19
Jakob och Sixten diskuterar allt och inget på samma gång. Hur är det att gå på TEG? Är det lagligt att hugga en egen julgran? Har feminismen nått nya höjder? Lyssna på veckans avsnitt igen.


Radio Nords historia

I över tjugo år har Täby och Danderyd haft en egen radio på frekvensen 98,3 MHz. 1979 var ett märkesår i Svensk radiohistoria. 

Radiolyssning

Det var först detta år som Sveriges regering, för första gången, lät andra än Sveriges Radio nå ut till folket. I Täby och Danderyd var vi inte sena med att använda detta största folkmedie.

Inte förrän fjorton år senare, 1993, ansågs vi lyssnare mogna för reklam i radio. Nu var det inte längre bara tidningarnas förbehåll att nå ut till allmänheten med konsumentinformation.

Efter flera önskemål, från bl.a. Täby och Danderyd företag, bestämde vi oss 1999 att låta företagen annonsera till sina kunder genom deras egen radio.

Radioaparat

Vår radio i Täby och Danderyd har under åren haft olika namn. Namn som tidigare figurerat på frekvensen 98,3 MHz har varit Soda och TDR 98,3. Det slutgiltiga namnet är och kommer i framtiden att vara Radio Nord

Det är nu inte bara att det är namnet som är nytt. Även den lyssnarskara som vi i framtiden kommer att vända oss till är delvis ny. 

Vi är en redaktion som nu satsar framåt och har som mål att göra radio för dig som bor norr om Stockholm.

Välkomna till din radiostation, Radio Nord!

Radionord är en av de sändande föreningarna i SNN.

  
 

© Copyright Täby Enskilda Gymnasium, 2007-2014.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict