Radio Nord


20 december 2014

Aktuellt

Instagram radio_nord
Om Radio Nord

Radio Nord, 98,3, är Din lokala radiostation norr om Stockholm. Den hörs framför allt i Täby, Danderyd, Vallentuna och Åkersberga, men kan – under goda förhållanden – avlyssnas också längre bort.

Radio Nord vänder sig till dig som bor norr om Stockholm och är mellan 15 och 99 år gammal. Vi sänder varje dag och bevakar allt som  kan vara av intresse för alla norrortsbor.


Lyssna direkt


Lyssna direkt:

Radio Nord sänder på 98.3 Mhz och dygnet runt här på webben.

Tid för gymnasieval


Senaste inslag 2014-12-04

Tid för gymnasieval
Nu är det hög tid för alla i årskurs nio att välja gymnasium. Mässor och öppna hus avlöser varandra. Våra reportrar Klara Domeij och Julia Englund pratade med elever på Täby Enskilda om vad de gjorde innan de sökte till gymnasiet och vad de har för tips till årets nior.

PopulärkulturNytt


PopulärkulturNytt 2014-12-03

Du hör senaste nyheterna från populärkulturvärlden: En ny spelkonsol, intressanta boksläpp, omtalade TV-serier, filmpremiärer, serietidningar, musikvideor, konstinstallationer, teaterhändelser ...etc. Sänds på onsdagar kl.13.00.


Snobbar som Poddar


2014-12-17

Snobbar som Poddar del 53
Dialekter, kycklingmördare, nyval, misshandel och barngråt är avsnitt 53 i sitt esse. Nu är vi inne på år 2 av Snobbar som Poddar och vi hoppas få dela vår upplevelse med er!

Trollkarlen i Midsjö

1-24 december

Trollkarlen i Midsjö är en historia om den klantige trollkarlen Eridor som år 1103 i en profetia ser att hans by kommer att brännas ner.


Radio Nords historia

I över tjugo år har Täby och Danderyd haft en egen radio på frekvensen 98,3 MHz. 1979 var ett märkesår i Svensk radiohistoria. 

Radiolyssning

Det var först detta år som Sveriges regering, för första gången, lät andra än Sveriges Radio nå ut till folket. I Täby och Danderyd var vi inte sena med att använda detta största folkmedie.

Inte förrän fjorton år senare, 1993, ansågs vi lyssnare mogna för reklam i radio. Nu var det inte längre bara tidningarnas förbehåll att nå ut till allmänheten med konsumentinformation.

Efter flera önskemål, från bl.a. Täby och Danderyd företag, bestämde vi oss 1999 att låta företagen annonsera till sina kunder genom deras egen radio.

Radioaparat

Vår radio i Täby och Danderyd har under åren haft olika namn. Namn som tidigare figurerat på frekvensen 98,3 MHz har varit Soda och TDR 98,3. Det slutgiltiga namnet är och kommer i framtiden att vara Radio Nord

Det är nu inte bara att det är namnet som är nytt. Även den lyssnarskara som vi i framtiden kommer att vända oss till är delvis ny. 

Vi är en redaktion som nu satsar framåt och har som mål att göra radio för dig som bor norr om Stockholm.

Välkomna till din radiostation, Radio Nord!

Radionord är en av de sändande föreningarna i SNN.

  
 

© Copyright Täby Enskilda Gymnasium, 2007-2014.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict